Over Compaenen

Een tabaksmerk met geschiedenis

Het begon allemaal zo'n 35 jaar geleden , toen drie detaillisten in het noorden van het land een vorm van samenwerking zochten. Het probleem was namelijk dat fabrikanten steeds grotere afnamen gingen eisen van de eigen merksigaren van de drie. De heren Stoffels, Homan en Stiekema besloten daarop gezamenlijk een eigen sigarenmerk op de markt te zetten, dat eenvoudigweg SHS ging heten. SHS is in de sigarenwereld een begrip geworden en langzamerhand sloten zich steeds meer mensen bij het driemanschap aan.

Deze winkeliers hadden allemaal hetzelfde oogmerk:
voorzie de klanten van een deskundig advies, zoek een sigaar die het beste bij hen past en besteedt daar zorg aan. Fungeer dus niet als "doorgeefluik", maar als specialist in tabaksartikelen die kennis van zaken heeft.

In 1980 bestond het gezelschap uit meer dan 100 tobacconisten uit het hele land en werd gekozen voor de sigarennaam Compaenen. Een merknaam die vriendschap, samenwerking en onderlinge trouw symboliseert. De naam veranderde, de kwaliteit bleef. En inmiddels leveren wij een uitgebreid scala Compaenenproducten. Onze drie initiatiefnemers hadden destijds waarschijnlijk niet durven dromen van zo'n succes.

Home
Waar zijn Compaenenwinkels
Nieuws
Winkel
Vragen
Contact

U vindt de adressen van alle Compaenen winkels als u klikt op "Over Compaenen" hierboven in het menu.

meer nieuws.....