Vragen
Welke pijptabak van u bevat veel portorico of heeft u wellicht een soort met 100% portorico in uw assortiment?
Helaas is er op de Nederlandse markt geen echte portorico meer te koop. Porto Rico was ooit een dikke tabaksoort die vooral werd gebruikt voor pruimtabak en vanwege de snedebreedte ook voor pijprokers.
Later werd de naam porto rico steeds meer een aanduiding voor de snedebreedte en werden er ook andere tabaksoorten port rico genoemd. De tabak die het dichtst bij de oude porto rico komt is:
Stad Ootmarsum en dan de Krul snedebreedte.

Mijn ouders bezitten een houten standaard met daarin 4 meerschuim pijpen van ca. 50 cm. lengte. Twee daarvan zijn door een ongelukkige handeling gebroken. Ik tracht nu te achterhalen of deze soort pijpen nog ergens te verkrijgen zijn. Wellicht kunt U, als specialist, mij verder op weg helpen.
Meerschuim pijpen zijn kostbaar en in de afmeting van 50 cm nauwelijks te vinden. Gaat het hier niet om klei pijpen of ook wel Goudse pijpen genaamd, deze zijn nog wel hier en daar te verkrijgen, echter vooral de gebogen lakpunten, de maatbekers zijn zeldzaam geworden.

Op uw website gelezen dat uw bedrijf nog steeds koffie met smaakjes verkoopt. Ook uw winkels zijn vermeld. WWellicht heel onnozel, maar ik heb iemand gevraagd koffie te kopen in een van uw winkels. Helaas bleek deze winkel geen koffie te verkopen. Vervolgens de volgende winkel gebeld, ook geen koffie. Het lijkt me niet zinvol ze allemaal te bellen.
Derhalve de vraag, waar kan ik koffie met een smaakje kopen in de regio Amsterdam, Utrecht of Leerdam?
Het is inderdaad zo dat niet alle winkels koffie verkopen. U kunt eventueel koffie kopen via de webwinkel of in Utrecht bij De Oude Tijd, In Purmerend bij Fa. Franzen, In Haarlem bij van der Pigge,

Ik geniet van uw sigaren, maar mijn vrouw niet. Die heeft last van de tabaksrook. Kunt u mij misschien op weg helpen? Ik zoek een apparaat dat de rook gelijk afzuigt, dat dus in de buurt of boven mijn rookstoel moet worden geplaatst.
Er zijn veel apparaten die beweren de tabaksrook te zuiveren. Het enige waar wij ervaring mee hebben en die de geur niet verdringt maar neutraliseert is Lampe Berger, een Frans product dat na 10 min de sigarenrook laat verdwijnen. Kijkt u hier eens: http://www.lampeberger.fr


Home
Waar zijn Compaenenwinkels
Nieuws
Winkel
Vragen
Contact

U vindt de adressen van alle Compaenen winkels als u klikt op "Over Compaenen" hierboven in het menu.

meer nieuws.....